Workshop vlaai bakken

Leer de kunst van het vlaai bakken in de oudste nog draaiende watermolen van Nederland. Een heerlijk typisch Limburgs groepsuitje!

Vroeger bakte de vrouw des huizes vlaai om in het weekend gasten, vriendjes en vriendinnetjes van hun kinderen te kunnen trakteren op deze lekkernij. Tegenwoordig worden taarten vooral via kant-en-klare pakjes gemaakt. De echte kunst van het vlaai bakken zijn veel mensen verleerd.

Ben jij ook zo gek op échte Limburgse vlaai? Dan is dit je kans om zelf te leren vlaai bakken met verse ingrediënten. Tijdens deze workshop bij de Bisschopsmolen ga je zelf aan de slag en maak je je eigen Limburgse vlaai. De bakker leert je alle fijne kneepjes van het vak. Je hebt de keuze uit twee tot drie verschillende vullingen en een deksel of gezellig ruitjespatroon. Zodra het harde werken achter de rug is en de vlaai wordt afgebakken, kun je genieten van een kopje koffie en een heerlijke vlaaipunt. Na afloop neem je je zelfgemaakte vlaai mee naar huis, zodat je samen met je thuisfont hiervan kunt smullen. Oude tijden herleven!

Duur: 2 uur

Prijs: vanaf € 27,50 per persoon (minimale deelname 10 personen). Neem contact op met De Bisschopsmolen voor meer informatie.

Anderen keken ook naar: