Rondleiding Tweede Wereldoorlog ondergronds

Deze rondleiding boek je hier online.

Bezoek de gangenstelsels in de Sint Pietersberg in Maastricht waar 50.000 mensen konden schuilen, kunstschatten werden opgeslagen en werd gesmokkeld.

Tijdens deze themarondleiding over de Tweede Wereldoorlog neemt een gids je mee zo’n 30 meter onder de grond in Maastricht. Je bezoekt twee naast elkaar gelegen gangenstelsels en krijgt een goede indruk van hoe het er in de Tweede Wereldoorlog aan toe ging.

De gids laat je de schuilgelegenheid voor Maastrichtse inwoners zien. Ook de bewaarplaats voor de meest waardevolle kunstschatten van Nederland wordt bezocht. Daarvoor werd  een speciale kluis gebouwd, waar onder andere het beroemde schilderij van Rembrandt ‘De Nachtwacht’ 4 jaar lang gelegen heeft. Ook hoor je verhalen over ondergrondse smokkelroutes. Je ervaart zelf hoe de Maastrichtse inwoners inventief te werk gingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om alle locaties tijdens deze rondleiding te bereiken wordt ook zo’n 2 kilometer boven de grond gewandeld.

Duur rondleiding: 2,5 uur

Prijs (online): € 14,95 per persoon, startprijs € 224,25, maximaal 25 personen per gids.

Bijzonderheden: Zijn jij en je collega's geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en willen jullie een dag eropuit? Deze rondleiding is geschikt als onderdeel van een bedrijfsuitje in Maastricht.