Steptocht door de grotten

Boek je ticket online: je kunt je tickets voor een privé gids ook online reserveren of aansluiten bij andere deelnemers. Boek hier je tickets online. Wil je maatwerk? Ook dat kan, neem dan contact op met groups@exploremaastricht.nl

Een primeur in Maastricht! Ontdek tijdens deze rondleiding per step de diepste geheimen van de Sint Pietersberg samen met een ervaren gids.

De step is een ideaal middel om lange afstanden mee af te leggen tijdens een rondleiding door de grotten in Maastricht. Zo kom je op plekken waar je tijdens een rondleiding te voet niet komt. De gids laat je op unieke wijze kennis maken met deze bijzondere ondergrondse wereld. Geniet van fascinerende verhalen vol anekdotes en weetjes en de authentieke en mysterieuze sfeer van de mergelgrotten. De rondleiding geeft je een kijk op dit enorm Maastrichtse stelsel met door de mens uitgegraven gangen. Het labyrint telde ooit ruim 20.000 gangen met een totale lengte van zo’n 200 kilometer. Momenteel telt het stelsel nog zo’n 8.000 gangen met een totale lengte van circa 80 kilometer. Er is geen elektriciteit, geen geluid, geen bereik, geen verlichting, op het licht van een hoofdlampje na. Een spannend en verrassend uitje in Maastricht waar vaart achter zit!

Wil je als team actief aan de slag gaan? Dan is deze rondleiding het perfecte bedrijfsuitje in Maastricht.

Duur: 1¼ uur

Prijs: Startprijs vanaf € 352,50, maximaal 17 personen per gids.

Talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Bijzonderheden: kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom, mits onder begeleiding van een volwassene (tegen het reguliere tarief). Wij raden je aan om sportieve schoenen te dragen. De temperatuur in de grotten is 11 graden Celsius.