Stadswandeling

Boek je ticket online: je kunt je tickets voor een privé gids ook online reserveren of aansluiten bij andere deelnemers. Boek hier je tickets online. Wil je een programma op maat? Neem dan contact op met groups@exploremaastricht.nl.

Een perfecte rondleiding om Maastricht in 1,5 uur te leren kennen! Een gids neemt je mee door het historische centrum en laat je de mooiste plekjes van de stad zien. Een bijzonder uitje waarbij bijzonderde verhalen de boventoon voeren.

Al wandelend ontdek je onder andere de pittoreske straatjes van het Stokstraatkwartier, het charmante Onze Lieve Vrouweplein en het bekende Vrijthof van Maastricht. Maar ook de stadswallen, de Helpoort en het Jekerkwartier passeren de revue.

Aan de hand van boeiende verhalen en humoristische anekdotes trekt de geschiedenis van Maastricht aan je voorbij; van Romeinse nederzetting tot belangrijke garnizoenstad en vroege industriestad. Maar ook de typisch Maastrichtse levenswijze, de zogenaamde ‘Mestreechter Geis’, komt aan bod. Kortom een leuke rondleiding om samen met je groep te ondernemen. Boeiend, amusant en leerrijk!

Duur: 1,5 uur

Prijs: € 97,50 per gids (maximal 15 personen)

Talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.