Rondleidingen Maastricht

Wil je Maastricht door de ogen van een local beleven? Laat je rondleiden en ervaar wat Maastricht nu écht speciaal maakt.

We hebben de mooiste rondleidingen in Maastricht voor je op een rijtje gezet. Het zijn geen rondjes om de kerk, wel ontdekkingstochten langs de fraaiste verscholen plekjes, authentieke adresjes, innovatieve hoogstandjes en highlights die je gewoon niet mag missen. De rondleidingen met een ervaren lokale gids zijn doorspekt met persoonlijke anekdotes en kennis over de stad waar geen geschiedenisboek tegenop kan. Als je van rondleidingen, kunst en cultuur houdt, vind je hier de leukste uitjes in Maastricht.

Rondleidingen die we graag uitlichten:

Hidden places, secret spaces
Prachtige doorkijkjes, verrassende plekjes, van liefelijk naar grilling. Industrialisatie, arbeidersbuurten, de vele kloosters en vestingwerken komen aan bod. Wil je tijdens een rondleiding in Maastricht juist niet die geijkte bezienswaardigheden zien? Dan krijg je met deze wandeling echt een andere kijk op Maastricht! Instagram- of amateurfotografen, liefhebbers van urban exploring of Maastrichtenaren die hun stad opnieuw willen ontdekken, kunnen hier hun hart ophalen.

Duur: 2,5 uur
Prijs: €14,75 p.p. inclusief 1 drankje. Te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 221,25).
Talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Explorer Tour
Innovatie en traditie op spanning zetten; het duurzaam herbestemmen van oude gebouwen en fabrieksterreinen is verankerd in het straatbeeld van Maastricht. Een verlaten klooster dat wordt omgebouwd tot hip designhotel, een imposante kerk waar een van de mooiste boekhandels ter wereld in is gevestigd (volgens CNN) en een enorm fabrieksgebouw wat intussen een smeltkroes van ‘creative industry’ herbergt. Als je van innovatieve concepten houdt en de combinatie van oud en nieuw weet te waarderen, dan is dit jouw Maastrichtse ontdekkingstocht. Een lokale gids keert Maastricht binnenstebuiten zodat je zowel de gebouwen als de verhalen van binnen en buiten leert kennen.

Duur: ongeveer 2 uur
Prijs: € 9,95 p.p. Te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 149,25).
Talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Stadswandeling
Een perfecte rondleiding om Maastricht in 1,5 uur te leren kennen! Een gids neemt je mee door het historische centrum en laat je de mooiste plekjes van de stad zien. Een bijzonder uitje waarbij bijzonderde verhalen de boventoon voeren. Al wandelend ontdek je onder andere de pittoreske straatjes van het Stokstraatkwartier, het charmante Onze Lieve Vrouweplein en het bekende Vrijthof van Maastricht. Maar ook de stadswallen, de Helpoort en het Jekerkwartier passeren de revue. Aan de hand van boeiende verhalen en humoristische anekdotes trekt de geschiedenis van Maastricht aan je voorbij; van Romeinse nederzetting tot belangrijke garnizoenstad en vroege industriestad. Maar ook de typisch Maastrichtse levenswijze, de zogenaamde ‘Mestreechter Geis’, komt aan bod. Kortom een leuke rondleiding om samen met je groep te ondernemen. Boeiend, amusant en leerrijk!

Duur: 1,5 uur
Prijs: € 93,00 per gids.
Talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Vanwege de huidige maatregelen (de 1,5m afstand tussen huishoudens) is het maximale aantal deelnemers per gids lager dan u van ons gewend bent.
Normaliter is de maximale groepsgrootte per gids 20 personen.
Momenteel is dit per gids maximaal 6 huishoudens met een maximum van 12 deelnemers.

Uiteraard komen wij groepen, die vanwege de huidige maatregelen meer gidsen nodig hebben, graag tegemoet.

De volgende kortingen zijn geldig vanaf de inzet van 2 gidsen of meer:
30% korting bij gemiddeld 3 t/m 8 gasten per gids
20% korting bij gemiddeld 9 of 10 gasten per gids
10% korting bij gemiddeld 11 of 12 gasten per gids

Boek je ticket online: ben je met een kleine groep en wil je aansluiten bij andere deelnemers? Boek je tickets dan online via de website www.exploremaastricht.nl