Rondleiding over de monumentale begraafplaats van Maastricht

De monumentale begraafplaats Tongerseweg is een van de markantste en oudste algemene begraafplaatsen van Nederland. Dit versteende archief vertelt op bijzondere wijze een stukje geschiedenis van Maastricht.

Deze 200 jaar oude begraafplaats herbergt een 8 tal 19e eeuwse graven met de status van Rijksmonument. Samen met een gids wandel je langs opmerkelijke graven van bekende Maastrichtenaren zoals burgemeesters, hoge militairen, industriëlen en kunstenaars. Aan de hand van boeiende verhalen en interessante weetjes kom je meer over hen en de geschiedenis van Maastricht te weten evenals de symbolische tekens op de oude graven. Verder passeren de indrukwekkende kerkhofkapel met grafkelder, het poortgebouw, de ommuring en de vele tombes en hardstenen zerken de revue.

De begraafplaats is niet alleen historisch interessant, maar ook prachtig om te zien. De vele oude bomen zoals treurberken, cipressen en sequoiadendrons, de bijzondere planten en de mooie paden geven deze niet alledaagse prachtige locatie een parkachtige uitstraling.  

Duur: 1,5 uur

Prijs: € 149,25 per gids. Maximaal 15 deelnemers per gids.
Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het restauratiefonds t.b.v. geadopteerde graven.