Rondleiding Maastricht

Wil je Maastricht door de ogen van een local beleven? Laat je rondleiden en ervaar wat Maastricht nu écht speciaal maakt.

We hebben de mooiste rondleidingen in Maastricht voor je op een rijtje gezet. Het zijn geen rondjes om de kerk, wel ontdekkingstochten langs de fraaiste verscholen plekjes, authentieke adresjes, innovatieve hoogstandjes en highlights die je gewoon niet mag missen. De rondleidingen met een ervaren lokale gids zijn doorspekt met persoonlijke anekdotes en kennis over de stad waar geen geschiedenisboek tegenop kan. Als je van rondleidingen, kunst en cultuur houdt, vind je hier de leukste uitjes in Maastricht.

Rondleidingen die we graag uitlichten:

Hidden places, secret spaces
Prachtige doorkijkjes, verrassende plekjes, van liefelijk naar grilling. Industrialisatie, arbeidersbuurten, de vele kloosters en vestingwerken komen aan bod. Wil je tijdens een rondleiding in Maastricht juist niet die geijkte bezienswaardigheden zien? Dan krijg je met deze wandeling echt een andere kijk op Maastricht! Instagram- of amateurfotografen, liefhebbers van urban exploring of Maastrichtenaren die hun stad opnieuw willen ontdekken, kunnen hier hun hart ophalen.

Duur rondleiding: 2,5 uur
Prijs: € 13,75 p.p. inclusief 1 drankje. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 206,25).

Explorer Tour
Innovatie en traditie op spanning zetten; het duurzaam herbestemmen van oude gebouwen en fabrieksterreinen is verankerd in het straatbeeld van Maastricht. Een verlaten klooster dat wordt omgebouwd tot hip designhotel, een imposante kerk waar een van de mooiste boekhandels ter wereld in is gevestigd (volgens CNN) en een enorm fabrieksgebouw wat intussen een smeltkroes van ‘creative industry’ herbergt. Als je van innovatieve concepten houdt en de combinatie van oud en nieuw weet te waarderen, dan is dit jouw Maastrichtse ontdekkingstocht. Een lokale gids keert Maastricht binnenstebuiten zodat je zowel de gebouwen als de verhalen van binnen en buiten leert kennen.

Duur rondleiding: Ongeveer 2 uur
Prijs: € 8,95 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 134,50).

Stadswandeling
Een perfecte manier om Maastricht in 1½ uur te leren kennen! Een gids neemt je mee door het historische centrum en laat je de mooiste plekjes van de stad zien. Al wandelend ontdek je onder andere de pittoreske straatjes van het Stokstraatkwartier, het charmante Onze Lieve Vrouweplein en het bekende Vrijthof. Maar ook de stadswallen, de Helpoort en het Jekerkwartier passeren de revue tijdens deze rondleiding. Interessante verhalen, leuke anekdotes. De geschiedenis van Maastricht en de levenswijze van de Maastrichtenaren worden aan jou en je groep vertelt.

Duur rondleiding: 1,5 uur
Prijs: € 91,50 per gids. Maximaal 20 deelnemers per gids. De duur is 1½ uur en kan naar wens verlengd worden.

Bijzonderheden: Al deze stadswandelingen zijn ook los te boeken, neem hiervoor een kijkje op de website www.bezoekmaastricht.nl. Ook zijn ze geschikt als bedrijfsuitje, vraag naar de mogelijkheden.