Rondleiding in de Sint Servaasbasiliek en museum schatkamer

Bezoek één van de belangrijkste trekpleisters van Maastricht en ontdek een schatkamer aan traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst.

Op het grootste plein van Maastricht vind je de imposante en monumentale Sint Servaasbasiliek. Deze oudste basiliek van Nederland heeft één van de rijkste schatkamers van Europa. Niet voor niets prijkt zij op de lijst van UNESCO. Eén van de toppers van Maastricht die je gezien moet hebben!

Samen met een gids ontdek je de basiliek en haar uitgebreide schatkamer. In de schatkamer koestert Maastricht haar grootste schatten. Het schrijn van Sint Servaas, ook Noodkist genaamd, is de meest kostbare. Hierin wordt een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop van Nederland, bewaard. Dit Maaslands edelsmeedwerk behoort tot de meest kostbare van Nederland. Bewonder daarnaast de pelgrimsstaf, het borstbeeld, het borstkruis, de kelk met draagaltaar, de vele relieken en reliekhouders, liturgische voorwerpen en textiel. Je kijkt er je ogen uit!

Duur: 1,5 uur

Prijs: De entreeprijs bedraagt vanaf € 4,50 per persoon en de gidsenprijs bedraagt vanaf € 97,50 per gids voor een rondleiding van 1½ uur.

Bijzonderheden: Beschikbaar in de talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans