Rondleiding in de kazematten met schuilkeldermuseum

Ontdek hoe een goede verdediging de beste aanval kan zijn! In het 14 kilometerlange ondergrondse labyrint van bakstenen tunnels en mijngalerijen ga je terug naar de tijd van de belegeringen van Maastricht. Aansluitend bezoek je tijdens de rondleiding het imposante schuilkeldermuseum.

Wil jij de vestinggeschiedenis van Maastricht leren kennen? Dan is deze rondleiding een absolute aanrader. Met een petroleumlamp in de hand volg je de gids door een labyrint van donkere gangen. Je wandelt door imponerende bomvrije ruimten, kruitkamers, trappen en galerijen van velerlei aard. Vol passie vertelt de gids spannende verhalen over het leven van soldaten tijdens belegeringen. Ga ook eens op een smal houten bankje zitten zoals de Maastrichtenaren deden tijdens de Tweede Wereldoorlog, terwijl hoog boven hen de bommenwerpers overkwamen. Voor een kort moment word je terug gekatapulteerd naar het verleden en waan je je in lang vervlogen tijden. Na de rondleiding heb je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke krijgsbouwkundige monument.

Je bezoekt ook de expositie waarin twee schuilperiodes worden belicht; de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Foto’s, originele affiches en installaties schetsen een goed sfeerbeeld dat je terugvoert naar deze vaak angstige en beklemmende tijd, die zo nu en dan ook een glimlach bij je zal oproepen en tot nadenken stemt.

Durf en fantasie vereist!

Duur rondleiding: 1,5 uur

Prijs: € 8,95 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 12 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 107,40).

Bijzonderheden: Dit uitje is beschikbaar in de talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans. Vanwege de vele trappen is deze rondleiding niet toegankelijk voor rolstoelen.