Rondleiding in de Grotten van de Sint Pietersberg

Boek je ticket online: je kunt je tickets voor een privé gids ook online reserveren of aansluiten bij andere deelnemers. Boek hier je tickets online.

Bezoek de eeuwenoude mergelgrotten in Maastricht en maak kennis met deze mysterieuze ondergrondse wereld. Een rondleiding door de gangen brengt de geschiedenis van Maastricht tot leven. De Maastricht Underground gids vertelt verhalen over blokbrekers, belegeringen, Mosasauriërs en vleermuizen.

Dit gigantische doolhof is ontstaan door eeuwenoude ondergrondse mergelwinning door de zogenaamde blokbrekers. Dit mergel werd gebruikt als bouwmateriaal voor kastelen, kerken, huizen en vestingwerken.

Gewapend met een lamp ontdek je tijdens de rondleiding samen met een gids dit onderaardse gangenstelsel in Maastricht. De gids vertelt je de unieke geschiedenis en ondertussen doemen eeuwenoude opschriften en houtskooltekeningen op de wanden op die de verhalen vertellen van de blokbrekers en diverse belegeringen. Naast tekeningen kom je zelfs handtekeningen van beroemde bezoekers als Napoleon en de hertog van Alva tegen. De ultieme stilte en totale duisternis maken van de rondleiding een unieke Maastrichtse belevenis.

Duur rondleiding: 1 uur

Prijs: Volwassenen € 9,50 p.p. en kinderen € 7,95 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 112,50).

Bijzonderheden: Deze rondleiding is geschikt als onderdeel van een bedrijfsuitje in Maastricht.