Rondleiding in Cellebroederskapel

Verborgen achter een gietijzeren poort leidt een klinkerpad naar de laatgotische Cellebroederskapel. Ontdek dit monument uit 1512 tijdens een rondleiding.

500 jaar geleden behoorde de Cellebroederskapel in Maastricht tot het klooster van de Cellebroeders. De Cellebroeders verzorgden hier zieken, zwakzinnigen en pestlijders. Vanaf de Franse tijd in 1797 veranderde de functie van de gebouwen, van gevangenis tot brouwerij en bank van lening. Begin 20e eeuw verkeerde het klooster in slechte staat en werd een groot deel van de gebouwen gesloopt. De Cellebroederskapel bleef gelukkig gespaard.

Met haar laatgotische karakter straalt de kapel rust en sereniteit uit. Als je door de Brusselsestraat in Maastricht loopt, verbaast het je dat achter de gietijzeren poort dit pareltje verborgen ligt. Het is het enige monument in Maastricht met ongeschonden en originele middeleeuwse gewelfschilderingen. Tijdens een rondleiding door de kapel voel je de erfenis van de Cellebroeders. Je wordt ontvangen met koffie en daarna volgt een rondleiding door de kapel.

Duur: 45 minuten

Prijs: € 6,00 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 10 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 60,00). 

Bijzonderheden: De rondleiding kan uitgebreid worden met vlaai, lunch, een orgelconcert en een lezing over de rijke geschiedenis van de kapel en de Cellebroeders of over andere historische Maastrichtse onderwerpen.