Rondleiding Grotten Zonneberg

Boek je ticket online: je kunt je tickets voor een privé gids ook online reserveren of aansluiten bij andere deelnemers. Boek hier je tickets online. Wil je maatwerk? Ook dat kan, neem contact op via groups@exploremaastricht.nl

Ontdek ondergronds Maastricht; een plek waar de geschiedenis tot leven komt! Een donker avontuur beleef je tijdens de rondleiding in Grotten Zonneberg te Maastricht: geen licht, geen geluid, geen geur, geen straling, geen vervuiling, geen bereik met je telefoon, geen tijdsbesef…

In een labyrint van ooit meer dan 20.000 gangen neemt een ervaren gids je tijdens een rondleiding mee ondergronds in Maastricht waar in de gangen namen en tekeningen opduiken van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten. De Maastricht Underground gids zorgt ervoor dat je niet verdwaald in dit labyrint van ooit zo’n 230 en nu nog een goede 80 kilometer aan door de mens uitgegraven onderaardse gangen.

Met een capaciteit van 50.000 personen, had een groot deel van de Maastrichtse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog de mogelijkheid om toevlucht te nemen tot de uitgestrekte gangen van dit stelsel. Een evacuatieruimte met elektrisch licht, een omroepinstallatie, een bakkerij, toiletten, kapellen, een ziekenhuis, waterpompstations en nog veel meer zijn hier ondergronds gerealiseerd, nooit volledig in werking getreden en in fragmenten en restanten nog aanwezig.

Het hele jaar door worden op vaste tijdstippen rondleidingen georganiseerd in de grotten van de Sint Pietersberg in Maastricht. Ook kun je met een groep op een eigen gewenst tijdstip deze indrukwekkende locatie in Maastricht bezoeken. Deze rondleiding is zeer geschikt als bedrijfsuitje.

Duur: 1 uur

Prijs: volwassenen vanaf € 9,50 p.p. en kinderen vanaf € 7,95 p.p. Te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs privé tours € 142,50).

Talen: Nederlands, Engels en Duits.