Rondleiding en wijnproeverij in Hoeve Nekum

Bourgondisch wijnproeven in een oude Limburgse boerenhoeve. Zowel voor wijnkenners als beginnende wijndrinkers een verrukkelijke en leerzame ervaring.

Wijngoed Hoeve Nekum ligt in het schilderachtige Jekerdal, even buiten Maastricht. De Hoeve dateert uit de 14e eeuw en heeft door haar monumentale toegangspoort een kasteelachtig voorkomen. In de verte kun je op de Zuidflank van de Louwberg de wijngaard bewonderen. Bij de hoeve zelf is een demonstratie-wijngaard aangelegd, waar de wijnboer je alles vertelt over de druiventeelt. Vervolgens bezoek je de wijnkelder en wordt het proces van het wijnmaken uitgelegd bij de druivenpers, gistingsvaten en bottelarij. Zo leer je dit bijzondere ambacht optimaal kennen!

Ben je na deze rondleiding nieuwsgierig naar het eindresultaat? Geen nood, dit programma wordt gepast afgesloten met een gezellige wijnproeverij.

Duur: 1,5 uur

Prijs: € 12,50 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 13 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 162,50).