Orgelconcert in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek

Een orgelconcert op het oudste orgel van Limburg in de oudste kerk van Maastricht: een ware ‘hemelse’ belevenis!

Maak kennis met het prachtig Séverin orgel uit 1652 in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Onder leiding van ‘huisorganist’ Hans Leenders kom je alles te weten over dit indrukwekkende instrument en kun je een besloten concert bijwonen. De opbrengst van deze concerten komt ten goede van het restauratiefonds van het orgel. Eerst krijg je uitleg over het orgel en de prachtige panelen die het orgel versieren. Aansluitend wordt er een bijzonder concert gegeven van  zo’n 20 à 25 minuten. Afhankelijk van de groepsgrootte kan plaats worden genomen boven in de kerk vlakbij het orgel.

De Onze Lieve Vrouwe Basiliek (ook wel Sterre-der-Zee of Slevrouwe genoemd) is een bijzondere romaanse kerk in het centrum van Maastricht, gelegen op het gelijknamige Onze-Lieve-Vrouweplein. De kerk behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. Met name de kapel van de Sterre der Zee trekt bezoekers uit de hele wereld waar dagelijks honderden kaarsjes worden aangestoken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit arrangement uit te breiden, bijvoorbeeld met een hapje en een drankje of met een extra rondleiding in de kerk of de binnenstad.
 

Duur: 1 uur
Prijs: Op aanvraag.