Ontdek de geheimen van Fort Sint Pieter

Boek je ticket online: je kunt je tickets voor een privé gids ook online reserveren of aansluiten bij andere deelnemers. Boek hier je tickets online. Wil je maatwerk? Ook dat kan, neem dan contact op met groups@exploremaastricht.nl

Ontdek het oorlogsverleden van Maastricht. Laat je verrassen tijdens een rondleiding door dit bijzondere, historische monument en de boeiende verhalen van een Maastricht Underground gids.

Hoe waren de leefomstandigheden tijdens belegeringen door de eeuwen heen? Waarom heeft het fort de vorm van een vijfhoek? Wie zijn de huidige bewoners van het fort? Je ontdekt het allemaal tijdens jouw bezoek aan Fort Sint Pieter. Het fort dateert uit begin 1700 en is grotendeels nog intact of gerestaureerd.

Samen met de gids wandel je door de donkere tunnels via verschillende niveaus. Hierbij kom je onder andere langs de kruitkamers, de waterput, de schietgaten en de kanonnengalerij. De gids vertelt je over de turbulente geschiedenis van het fort. Tijdens dit uitje ga je terug in de tijd.

Het fort is een beschermd natuurmonument. Ook de bijzondere fauna en flora komen aan bod tijdens deze tour. Misschien kom je één van de huidige bewoners, de vleermuis, tegen!

Boven op Fort Sint Pieter kun je genieten van een prachtig uitzicht over Maastricht, het maas- en jekerdal.

Duur rondleiding: 1 uur

Prijs (online): vanaf € 8,50 p.p. Te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs privé gids vanaf 127,50).

Bijzonderheden: Beschikbaar in de talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Vanwege de vele trappen is deze rondleiding niet toegankelijk voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.