Museum aan het Vrijthof

Museum aan het Vrijthof vertelt het unieke verhaal van ‘Made in Maastricht’. Heden en verleden komen samen in de wisselende tentoonstellingen en het gebouw, waarbij ondernemerschap, samenwerken en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Naast verrassende, wisselende tentoonstellingen bestaat de basiscollectie van Museum aan het Vrijthof uit een particuliere verzameling van het echtpaar Wagner - de Wit. De collectie bestaat voornamelijk uit 18e-eeuws meubilair, porselein, aardewerk, zilver, glaswerk en tapijten. Tevens zijn er bijzondere schilderijen van Limburgse hand en beelden uit de twintigste eeuw. Sinds 1997 is hier de indrukwekkende collectie Bonhomme Tielens aan toegevoegd met voornamelijk 18e eeuws Maastrichts zilver en uurwerken.

In 2011 en 2012 is Museum aan het Vrijthof grootscheeps verbouwd. Met deze verbouwing is de museale ruimte verdrievoudigd. Daarnaast is er ruimte gekomen voor een museumwinkel en het sfeervolle Grand Café Maastricht Soiron. De koppeling van de twee rijksmonumenten met behulp van nieuwbouw heeft geresulteerd in een spectaculaire synergie tussen middeleeuwse en hedendaagse architectuur.

Het Museum aan het Vrijthof laat je op inspirerende wijze kennis maken met de culturele identiteit van Maastricht. Het museum geeft kleur en glans aan het verleden, het heden en de toekomst van Maastricht. Samen met een local gids ontdek je alle wetenswaardigheden van dit bijzondere museum.

Duur: 1,5 uur
Prijs: € 10,00 p.p. Gidskosten: € 91,50 per gids.
Bijzonderheden: Maximaal 20 deelnemers per gids. De gids laat je aansluitend het Vrijthof zien.