Rondleiding Maastricht uniek verdedigd (Combi: Fort Sint Pieter en de Kazematten)

Hoe verdedig je een belangrijke vestingstad? Beleef het zelf tijdens een rondleiding in Fort Sint Pieter en de ondergrondse Kazematten. Maastricht was in vroegere tijden met haar strategische ligging, een belangrijke stad. Maar door de heuvels was het verdedigen van Maastricht geen koud kunstje.

Ben je nieuwsgierig hoe Maastricht zich vroeger verdedigde tegen aanvallen van buitenaf? Bezoek dan tijdens deze rondleiding de twee unieke, ingenieuze bouwwerken die Maastricht als Nederlandse vestingstad uniek maken.

De rondleiding start in het eeuwenoude Fort Sint Pieter dat de Noordhelling van de beroemde Sint Pietersberg Maastricht een indrukwekkende aanblik geeft. De gids leid je rond door de geschiedenis en laat de ins en outs van het fort zien.

Hierna wandel je samen met de gids in 20 minuten naar het Waldeckpark. In dit kleine Maastrichtse stadspark liggen een aantal verdedigingswerken; muren met schietgaten en een hoog opgetrokken bastion. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Want dan doet de gids een rode deur open, die je toegang geeft tot het ondergrondse verleden; de Maastrichtse kazematten. De rondleiding gaat verder. Laat je verrassen door dit unieke bouwwerk.

Duur rondleiding: 2,5 uur

Prijs: vanaf € 19,00 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs vanaf € 192,50).

Bijzonderheden: Het start- en eindpunt van deze rondleiding liggen 1,7 km van elkaar verwijderd.

Neem contact met ons op voor meer informatie.