Kazematten rondleiding

Boek je ticket online: je kunt je tickets voor een privé gids ook online reserveren of aansluiten bij andere deelnemers. Boek hier je tickets online. Wil je maatwerk? Ook dat kan, neem dan contact op met groups@exploremaastricht.nl

Ontdek hoe een goede verdediging de beste aanval kan zijn! In het 14 kilometerlange ondergrondse labyrint van bakstenen tunnels en mijngalerijen ga je terug naar de tijd van de belegeringen van Maastricht.

Wil jij de vestinggeschiedenis van Maastricht leren kennen? Dan is deze rondleiding een absolute aanrader. Met een petroleumlamp in de hand volg je de gids door een labyrint van donkere gangen. Je wandelt door imponerende bomvrije ruimten, kruitkamers, trappen en galerijen van velerlei aard. Vol passie vertelt de gids spannende verhalen over het leven van soldaten tijdens belegeringen in Maastricht. Voor een kort moment word je terug gekatapulteerd naar het verleden en waan je je in lang vervlogen tijden. De geschiedenis komt tot leven! Na de rondleiding heb je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke Maastrichtse krijgsbouwkundige monument.

Durf en fantasie vereist!

Duur rondleiding: 1 uur

Prijs: Volwassenen € 9,50 p.p. en kinderen € 7,95 p.p. Startprijs privé gids € 142,50.

Bijzonderheden: Deze rondleiding is beschikbaar in de talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans.