Jezuïetenberg

Even buiten Maastricht, vlakbij de grens met België, bevindt zich één van de mooist bewerkte kalksteengroeven ter wereld. De ontginning van deze groeve vond plaats in de periode 1704 en 1880, toen men de mergel gebruikte als bouwsteen. Dat zich in het gangenstelsel nu een onderaards museum bevindt, is te danken aan de Paters Jezuïeten uit Maastricht die hier tussen 1860 en 1960 talloze reliëfs en beelden in de mergelwanden aanbrachten.

Naast de vele interessante studies en publicaties die door hen werden uitgevoerd, maakten zij een plattegrond en talloze prachtige tekeningen in houtskool en kleur. Verder hakten zij een groot aantal indrukwekkende reliëfs en beelden in de mergelwanden. Samen met de gids loop je door het museum en zie je gevleugelde stieren, het Alhambra (compleet met fontein en vijver), Christus naast Boeddha, het hoofd van Ramses II en vele andere bezienswaardigheden die het interieur van de onderaardse gangen verfraaien.

Duur: 1,5 uur
Prijs: € 7,50 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 10 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 75,00).
Extra: € 10,00 reserveringskosten
Bijzonderheden: In de gangen heerst een constante temperatuur van 10 graden Celsius. Warme kleding en gemakkelijk schoeisel zijn aan te bevelen.