Hidden Places Secret Spaces Jekerkwartier

Van romantische stadsmuren en grote villa’s tot ondergrondse tunnels en kleine straatjes: ontdek bijzondere plekjes in het Jekerkwartier. Een lokale gids leid je door het oude Maastricht en laat je zien hoe de strategische ligging het leven in de stad door de jaren heen heeft beïnvloed. 

Bolwerk der Nederlanden werd Maastricht ook genoemd: door haar strategische ligging was de stad een van de belangrijkste vestingsteden van Noordwest Europa. Maastricht werd keer op keer aangevallen en eeuwenlang maakten soldaten een kwart van de bevolking uit. Een grote bron van inkomsten, maar tevens een belemmering. Bijvoorbeeld als je de stad uit wilde of meer ruimte nodig had.

Hou je van bijzondere plekjes en wil je meer te weten komen over deze geschiedenis van Maastricht? Dan is dit de tocht voor jou! Wandel over oude stadsmuren, door ondergrondse vestingtunnels en door de Tapijnkazerne. Ontdek hoe het was om te wonen in een vestingstad. 

Lekkere loopschoenen zijn handig, want het is een flinke wandeling op een comfortabel en krachtig tempo. De wandeling is hierdoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of mensen in een rolstoel.

Duur: 2 uur
Prijs: € 16,95 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 10 personen. Er kunnen maximaal 20 personen per gids mee (startprijs € 169,50).

Boek je ticket online: je kunt je tickets voor een privé gids ook online reserveren. Boek hier je tickets online. Wil je maatwerk? Ook dat kan, neem contact op via groups@exploremaastricht.nl