Het Gezicht Van Maastricht rondleiding

Ontdek Maastricht door de ogen van een local tijdens een rondleiding. Enkele Maastrichtenaren hebben een bijzondere connectie met de stad die vertaald is in een reeks unieke verhalen. Eigenzinnig, authentiek en soms ontroerend. Deze verhalen zijn vastgelegd in een aantal portretten ‘Het Gezicht van Maastricht’ in de vorm van diverse korte films. Hierin vertellen zij over hun passie voor een sfeervolle straat, een bijzonder gebouw, een specifieke tijdsperiode of een speciaal deel van Maastricht.

Grijp je kans en ga op pad in Maastricht met een van deze bijzondere stadsgidsen. Ontdek hun hartverwarmende, ontroerende en verrassende verhalen over Maastricht. Hoewel elk verhaal anders is, zijn ze allemaal doordrenkt met passie en liefde voor de stad! Deze gidsen zijn persoonlijk te boeken en beloven een tocht door de stad met karakter!

Duur rondleiding: 1,5 uur

Prijs: € 93,00 per gids.

Bijzonderheden: Maximaal 20 deelnemers per gids.

Maak kennis met….

Cor Halmans
Zoals Cor het zou zeggen: “Kom we gaan even buiten spelen”. Geniet van de prachtige verhalen over de vestingwerken van Maastricht, verteld door deze voormalige beroepsmilitair.

Tanja Olivers
Alsof je op pad gaat met de 'Mestreechter Geis'. Geniet van haar verhaal over 'Mien Mestreech' waarin o.a. de Sint Servaas, haar liefde voor het Maastrichtse culturele leven en haar jeugd in de Grote Staat voorbij komen.

Jo Voorst
Laat je meevoeren door zijn (jeugd)herinneringen over het Stokstraatkwartier. De destijds ‘simpele’ straatjes waar hij als kind speelde, zijn intussen uitgegroeid tot de meest exclusieve wijk van Maastricht.

Ludo Mesters
’t Zit ‘m in de kleine dingen… Laat je verrassen door de vele, zelfs voor de Maastrichtenaar, vaak niet bekende, verborgen details in Maastricht. Een bijzonder uitje.

Paul Jonas
De ondergrondse bijzondere schatten die Maastricht herbergt worden aan het licht gebracht door deze 'Hollandse’ Maastrichtenaar.

Bertie Berendschot
Over 'boven', 'beneden' en bomen. Geniet van haar verhaal over het Stadspark en haar 'dorp' Sint Pieter.

Paul Houx
Ontdek de liefde voor het moderne Maastricht van deze stedenbouwkundige en leer meer over de ontwikkeling van o.a. het Céramique terrein en de bijzondere architectuur van deze stad.

Lyan Bouckaert
Het Gouvernement en al haar verborgen schatten passeren de revue tijdens een kunstzinnige rondleiding met Lyan. 

Ingrid Behage
Luister naar de verhalen van een Zuid-Amerikaanse die haar hart verpand heeft aan het ‘upcoming’ stadsdeel Wyck.

"De stadswandeling was mooi en humoristisch gebracht, de kleinkinderen vonden het erg leuk! "
Margret schilling, viering 50-jarige bruiloft.