Rondleiding Grottentekeningen bij kaarslicht

Zie hoe het flakkerende licht van kaarsjes de unieke houtskooltekeningen in de grotten van Maastricht mysterieus oplichten.


De Grotten Noord in de Sint Pietersberg in Maastricht staan vol met unieke houtskooltekeningen. De vele tekeningen zijn in het verleden gemaakt bij weinig licht en komen het best tot hun recht bij het sfeervolle licht van enkele flakkerende kaarsjes. Deze rondleiding geeft je de unieke kans om de tekeningen in het licht van de oude tijd te bewonderen.

Om te ervaren hoe in dit licht de tekeningen werden aangebracht, schakelt de gids de LED-lampen uit. Door het kaarslicht krijgen de wandtekeningen een mysterieuze uitstraling en spreken tot de verbeelding. Je ziet diepte en nuances en beleeft de tekeningen zoals ze bedoeld zijn.

Tijdens de rondleiding bewonder je een aantal grottentekeningen. De grot wordt exclusief voor jou en je vrienden, familie of collega’s gereserveerd. Omdat er geen licht is van andere groepen en de grot verder helemaal leeg is, ontstaat een intieme sfeer in het ondergrondse Maastricht.

Duur rondleiding: 1 uur

Prijs: € 11,00 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 165,00).

Bijzonderheden: Deze rondleiding in Maastricht is alleen ’s avonds te boeken vanaf 17.30 uur.