Grotbiken

Een spannende fietstocht op een grotbike door een onderaards doolhof van ruim 70 kilometer in Valkenburg. Een unieke ervaring waarbij je samen met een gids een parcours aflegt in de mergelgangen en het authentieke karakter van de grot ontdekt.

Op 40 meter onder de grond maak je kennis met de gids. Je krijgt een speciaal voor de grot aangepaste mountainbike en een helm en dan gaat het avontuur beginnen. Er wordt een parcours van zo’n 8 kilometer afgelegd waarbij smalle gangen met mooie wandtekeningen en grote open ruimtes elkaar afwisselen. In het schijnsel van de koplamp volgen de bochten in het kronkelende doolhof elkaar snel op. Regelmatig zul je het commando ‘bukken’ horen zodat je met je kin op het stuur onder lage plafonds door kunt duiken. Dit alles maakt deze activiteit tot een actieve en spannende belevenis.

Duur: circa 1,5 uur.

Prijs: € 30,00 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 10 personen. Te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs vanaf € 300,00).

Bijzonderheden: deelnemers dienen minimaal 1,40 meter lang te zijn. De tocht is voor iedereen goed te doen: jong en oud, goede of minder goede conditie. De gids past het tempo aan, aan de wensen van de groep zodat iedereen optimaal van dit programma kan genieten.

Neem contact op met Valkenburg Adventure voor meer informatie.