De Must Sees van Maastricht

De highlights en de verborgen schatten van de stad komen aan bod tijdens deze sfeervolle dagtocht door Maastricht.

Deze tour begint op een gezellige Maastrichtse locatie waar gestart wordt met een echte Maastrichtse traditie: koffie en vlaai! Vervolgens maak je tijdens een rondleiding kennis met de meest bijzondere schatkamer van Maastricht waar imposante schatten te vinden zijn; de Sint Servaasbasiliek, gelegen aan het Vrijthof. Hier liggen schatkamers vol traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst verscholen. Het schrijn van Sint Servaas (ook Noodkist genaamd) is de meest kostbare met daarin een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop van de Nederlanden. Verder zijn er verschillende kunstvoorwerpen te bewonderen die teruggaan tot de 6e eeuw.

Voorafgaand aan het tweede deel van de tocht wordt er een lekkere lunch geserveerd. Vervolgens ga je samen met een local tijdens een rondleiding het historische stadscentrum van Maastricht verkennen. Hierbij wandel je over de middeleeuwse omwalling, door pittoreske straatjes zoals het Stokstraatkwartier en het Jekerkwartier en langs sfeervolle pleinen zoals het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein. Als spannende afsluiting wordt er aan het eind een rondleiding gevolgd door de grotten van de Sint Pietersberg in Maastricht.

Duur uitje: 5 uur

Prijs: vanaf € 49,50. Te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs vanaf € 742,50).

Bijzonderheden: Dit (bedrijfs)uitje is een relaxte dagtocht waarbij je tijd hebt om van al het moois van Maastricht te genieten en elkaar beter te leren kennen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.