Brug van Vroenhoven

De Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen achtergelaten in Maastricht en omgeving. Bezoek Belevingscentrum De Brug net over de Belgische grens.

De brug over het Albertkanaal in Vroenhoven net over de Belgische grens bij Maastricht is een bijzondere plaats. Het is de plek waar de Tweede Wereldoorlog in België begon. Bezoek het belevingscentrum ‘De Brug’ en beleef de oorlog alsof je er zelf deel van uitmaakt. Je hoort verhalen van soldaten en burgers waarin ze je vertellen hoe het was om in oorlogstijd te leven en om bevrijd te worden. Aan De Brug van Vroenhoven is tevens een eeuwigdurende Wereldvredesvlam te zien in een 2 meter hoog monument. Het is een symbool van vrede op deze historische plek.

Bij De Brug kom je ook meer te weten over de wereld van de kanalen en de binnenvaart. Op een interactieve manier leer je meer over de Belgische kanalen. Wat vaart er op de kanalen en zou je zelf een schip kunnen besturen? Welke dieren zwemmen in het water? Hoe wordt een brug gebouwd en hoe werkt een sluis? Is het druk op een kanaal en hoe draagt een kanaal bij aan de economie? Je wordt gestimuleerd om je kennis en kunde te tonen. Boeiende weetjes en verrassende informatie komen voorbij.

Belevingscentrum De Brug is met en zonder gids te bezoeken.

Duur: 2 uur

Prijs: Toegang tot Belevingscentrum De Brug: € 6,00 p.p., kinderen tot 6 jaar gratis en jongeren tot 25 jaar € 1,00 p.p. Het is mogelijk om een gids te boeken vanaf € 60,00 voor een rondleiding van 2 uur (maximum 25 personen).