Ontdek Maastricht vanaf het water: deinend over de Maas met de contouren van de stad als decor.

Beleef een bourgondische vaart op de Maas, terwijl je geniet van het Zuid-Limburgse landschap dat aan je voorbij glijdt. Vanaf een centrale plek langs de Maas in het centrum van de stad, vertrekken een groot aantal boottochten met elk een eigen bestemming en thema. Zodra je aan boord gaat van een van de passagiersschepen, ervaar je vanzelf dat heerlijk vrije vakantiegevoel, terwijl je ondertussen nog meer van de stad te weten komt. Als je Maastricht vanaf het water bekijkt, ervaar je een heel andere kant van de stad.

Boottochten die we graag uitlichten:

Rondvaart op de Maas 
Tijdens een rondvaart op de Maas ontdek je een aantal bijzondere Maastrichtse hoogtepunten in één boottocht. De boot passeert onder meer de historische Sint Servaasbrug, een gedeelte van de eerste omwalling van Maastricht (uit 1229), de nieuwe stadswijk Céramique, het Gouvernementsgebouw en de Sint Pietersberg. Vlak voor de Belgische grens keert de boot terug naar het centrum van Maastricht.

Duur: ca. 50 minuten 
Prijs: Volwassenen € 10,75 p.p., kinderen (4 t/m 12 jaar) € 6,00 p.p.

Rondvaart op de Maas met bezoek aan de grotten van de Sint Pietersberg 
Een mooie combinatie: je ziet Maastricht vanaf het water én brengt een bezoek aan de grotten. De boot meert aan bij de Sint Pietersberg, waar je de berg omhoog wandelt en samen met een Maastricht Underground gids een tocht van ongeveer een uur door de beroemde mergelgrotten maakt. Na afloop van het grottenbezoek wordt de rondvaart voortgezet. Let op: dit programma is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Duur: ca. 3 uur
Prijs: Volwassenen € 18,25 p.p., kinderen (4 t/m 12 jaar) € 11,95 p.p.