Beleef het Bonnefantenmuseum

Verrijk je kennis met een bezoek aan hét kunstmuseum van Limburg samen met een gids. Het museum herbergt een mix van oude, moderne en hedendaagse kunst met daarnaast een afwisselend tentoonstellingsaanbod.

Wil je dé hotspot op het gebied van kunst en cultuur ontdekken in Maastricht? Dan is een bezoek aan het Bonnefantenmuseum een must! Op deze bruisende plek word je geïnspireerd door een gevarieerd aanbod, zeker als je het museum bezoekt samen met een gids die de kunst nog toegankelijker maakt en aan de hand van boeiende verhalen tot leven wekt.

Het gebouw met zijn opvallende raketvormige toren is één van de belangrijkste blikvangers aan de skyline van Maastricht. Met dit unieke gebouw maakt de Italiaanse architect Aldo Rossi op verrassende wijze gebruik van ruimte en licht. Niet alleen de buitenkant is opvallend, ook de binnenkant is bijzonder indrukwekkend.

In het museum zie je een uitgebreide collectie oude en hedendaagse kunst. De collectie oude kunst omvat middeleeuwse sculpturen en Zuid-Nederlandse en Italiaanse schilderkunst uit de 16de en 17de eeuw. Pronkstukken zijn onder andere de sculpturen van de Maastrichtse beeldsnijder Jan van Steffenswert. Daarnaast kun je een omvangrijke collectie hedendaagse kunst van internationaal gerenommeerde kunstenaars bewonderen, evenals wisselende spraakmakende exposities. Tijdens de 1,5 uur durende tour neemt de gids je mee door het museum en vertelt jou alles wat je moet weten over deze kunstwerken. Kortom een bezoek aan dit kunstmuseum, dat zich ontwikkelt op het snijvlak van traditie en vernieuwing, is absoluut een bezoek waard.

Duur: 1,5 uur

Prijs: De entreeprijs is vanaf € 17,50 per persoon. Per gids bedraagt de prijs vanaf € 130,00.

Bijzonderheden: Het museum heeft regelmatig wisselende tentoonstellingen. Hiervoor kunnen op de entreeprijs toeslagen berekend worden.

Neem contact op met het Bonnefanten museum voor meer informatie. Klik hier voor meer informatie.