Waarom Maastricht? Daarom!

Dat voel je, dat zie je en dat proef je!

Maastricht is de meest Europese stad van Nederland. Het is een plek met een geheel eigen en authentieke energie en dynamiek, zoals je die nergens in Nederland ervaart. De huidige mix van culturen, talen en smaken maakt dat de stad barst van creativiteit, van onderzoekers, ondernemers  en (smaak)makers. Maastricht anno nu is een stad met het beste van beiden. Van Noord en Zuid. Van verleden en heden. Je vindt er historische panden en hippe designwinkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden.

Dat alles én meer maakt van Maastricht een geliefde bestemming voor een onvergetelijk groepsuitje, een dynamisch bedrijfsuitje of een wervelende incentive.

Dit is typisch Maastricht:

Uitje 1

Maastrichtse hoogtepunten

Fort Sint Pieter vormt het indrukwekkende decor voor dit unieke teamspel dat vraagt om samenwerking, behendigheid en strategisch inzicht.
Uitje 2

De Must Sees van Maastricht

De highlights en de verborgen schatten van de stad komen aan bod tijdens deze sfeervolle dagtocht door Maastricht.
Uitje 3

Het Gezicht Van Maastricht rondleiding

Maastricht door de ogen van een local: ontdek de unieke verhalen van deze Maastrichtenaren op persoonlijke wijze.

Maastricht verder ontdekken

Kom je met een groep naar Maastricht, dan is Maastricht: for Groups & Events dé partner als Maastricht specialist om een onvergetelijke dag, weekend, middag of avond in afstemming met jou te organiseren.

De stad Maastricht, in al haar facetten, speelt hierin een grote rol. Niet zo gek, want hier vind je alles: verleden en heden wisselen zich af, in architectuur, maar zeker ook in het aanbod aan cultuur. Kleurrijk, traditioneel en typisch Maastrichts, maar ook mysterieus, onontdekt, uitdagend en werelds. Van ondergrondse cultuurschatten en karakteristieke torens, tot levendige en bruisende festivals, exposities én adembenemende voorstellingen.

Wil meer over Maastricht ontdekken? www.bezoekmaastricht.nl 

Paspoort van Maastricht

Oppervlakte: 60,07 km2. Aantal inwoners: +/- 122.000

  • Maastricht: 2e Hotelstad van Nederland / 2e Toeristenstad van Nederland / 2e Monumentenstad van Nederland: 1661 monumenten, 2 Basilieken en meer dan 50 kerken.
  • Maastricht is de oudste arbeiders- en industriestad van Nederland.
  • De Bisschopsmolen in Maastricht is de oudste, nog werkende, watermolen in Nederland.
  • De Helpoort de oudste nog bestaande stadspoort in Nederland.
  • Ultieme shopping stad: circa. 500 winkels. Bekend en door vele geliefd om haar talrijke speciaalzaken en bijzondere boetieks.
  • Gastronomische hoofdstad van Nederland: -/+ 500 cafés, talrijke delicatessenwinkels en meer dan 150 restaurants: 3 restaurants met in totaal 4 Michelinsterren.
  • Internationale stad: Bekend om ‘Het Verdrag van Maastricht’ (1992), 4.000 internationals, 87 internationale instituten, 115 buitenlandse bedrijven.
  • Centrale ligging in Europa: Brussel op 1,5 uur, Amsterdam op 2 uur, Parijs en Frankfurt 3 uur, Londen 4,5 uur. 8 vliegvelden binnen 1 uur bereikbaar.
  • Internationale Studentenstad: Rond de 20.000 studenten.