Sint Servaas en de Romeinen

Dit schooljaar kunnen alle leerlingen van groep 8 en klas 1 van het voortgezet onderwijs gratis deelnemen aan het project Sint Servaas en de Romeinen. Dit project omvat een film, een rondleiding met bezoek aan het piazza Romana, de Sint Servaas basiliek en een boekje voor thuis om alles nog een keer na te lezen. Het pakket wordt gratis aangeboden om zo naast de Heiligdomsvaart (eens in de zeven jaar) ook in de tussenliggende periode dit cultureel erfgoed op een toegankelijke manier open te stellen. Om de ontstaansgeschiedenis van de stad Maastricht te laten leven: van ommuurd castrum tot pelgrimsoord. En alles op een voor de doelgroep toegeschreven manier.

In de film die vooraf in de klas bekeken wordt speelt tiener Daan de hoofdrol. Al ‘social media-end’ raakt ze haar klas kwijt tijdens een excursie in de Sint Servaas. Dwalend in de gangen ontmoet ze een vreemde snuiter, Monulfus, die haar meeneemt op een avontuurlijke reis door de Romeins-Christelijke periode.

Delen van dit reisverhaal ga je ter plaatse beleven onder leiding van een gids. De basiliek staat hierbij centraal, van kelder (Oost crypte) tot zolder (Keizerzaal) en natuurlijk de schatkamers. Het Romeinse verhaal is verweven in de wandeling en wordt extra tastbaar tijdens de stop bij de Museumkelder (Piazza Romana) van Hotel Derlon, waar bijzondere Romeinse overblijfselen tentoon worden gesteld.

Duur: 2 tot 2,5 uur
Prijs: gratis
Praktisch: Te reserveren in overleg. Neem hiervoor contact op met  Maastricht for Groups & Events: 043-3506262 of info@groups-events.nl