Ontdek het ENCI-gebied met Groeve de Schark

Bezoek het ENCI terrein en Groeve de Schark en beleef met een oud-medewerker een veelzijdige rondleiding waarin een mix van thema’s de revue passeren; industrie, geologie, architectuur, historie en de transformatie van industrie naar een voor Nederland uniek natuurgebied.

Samen met een voormalige medewerker van de cementfabriek ontdek je het hele ENCI gebied. Hij neemt je mee naar het bedrijventerrein waar je enkele prachtige monumentale panden, waaronder die van architect Peutz, ziet. Verder bezoek je de groeve die wereldberoemd is vanwege de zichtbare formatie ‘Maastrichts Krijt’ en de recente vondsten van Mosasaurussen. Ten slotte maak je kennis met de mergelgroeve de Schark. Dit indrukwekkende oorlogsmonument vertelt het aangrijpende en tastbare verhaal van honderden Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de kerstnacht van 1944, hier bivakkeerden. Kortom, een fascinerende, veelzijdige rondleiding waarbij je een reis door de tijd maakt!

Duur: ca. 2,5 – 3 uur, inclusief koffiepauze met vlaai.
Prijs: € 200,00 per groep en € 3,95 p.p. voor de koffie met vlaai. Maximaal 20 deelnemers per groep.
De prijs is inclusief parkeermunt, naslagwerk, koffie en vlaai, begeleiding tour.
Bijzonderheden: Deze excursie verloopt over een oneven en soms modderig terrein en is daarom niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Alleen te boeken op zaterdag en zondag en vanaf 13 jaar. De excursie kan altijd op de dag zelf door de ENCI gecanceld worden in verband met veiligheid en/of bepaalde werkzaamheden. In het vleermuizenseizoen (15 oktober tot 15 april) is Groeve de Schark niet te bezichtigen.