Architectuurtour vanaf het water

Ontdek de kenmerkende architectuur van Maastricht en kom tot rust tijdens een vaartocht in een luxueuze sloep.

Je leert alles over de bijzondere bouwstijlen in Maastricht. De authentieke Ridderbrouwerij, de moderne woonwijk Céramique en de monumentale fabriekshallen van de ENCI, ze komen allemaal voorbij.

De gids die meegaat tijdens deze tour is ex-architect en stedenbouwer. Hij maakt je deelgenoot van zijn ‘inside’ architectuurverhalen en vertelt geanimeerd over de historie van gebouwen en de moderne stedenbouw. Vanuit de sloep zijn links en rechts van de Maas niet-alledaagse gebouwen te bewonderen. Zo word je ingewijd in achtergrondverhalen over het Mosa Forum, Hotel Crown Plaza en het Gouvernementsgebouw. Vanaf het water zijn deze kenmerkende bouwstijlen goed te zien. Ook de planontwikkelingen van Maastricht komen aan bod. Grijp je kans en leer alles wat je wilt weten over Maastricht.

Duur: 2 uur

Prijs: € 39,95 p.p. Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 10 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers (startprijs € 399,50).

Bijzonderheden: Uit te breiden met lunch aan boord, rondleiding en vervolgactiviteiten zoals Segway-, scooter- of fietstocht.